Ukjent Chaplin film solgt for 5 dollar på eBay


Selgeren var selvfølgelig ikke klar over at det var en Chaplin film han solgte. Han hadde bare en gammel nitratfilm han ville selge, og kjøperen en antikvitetshanlder ved navn Morace Park, kjøpte den fordi han likte hvordan den så ut.

Det var John Dwyer, et tidligere medlem av "British Board of Film Classification" og kameraten til Park, som oppdaget at filmen inneholdt gamle opptak av Chaplin.

Den nyoppdagede filmen som heter "Charlie Chaplin in Zepped" inneholder bilder av Zeppelinere/luftskip som flyr over England under Første verdenskrig, samt en del andre ukjente opptak og uttak av tidlige Chaplin-filmer, blant annet "The Tramp".

"Charlie Chaplin in Zepped" fremstår nesten som det Britiske Imperiets drømme-propaganda, og det er spesielt fordi Chaplins manglende krigsinnsats på den tiden ble diskutert.

I filmen er handlingen omtrent som følger: Chaplin ønsker han kunne dra fra USA tilbake til England for å kjempe mot Tyskerne. En fantasi sekvens følger hvor man ser at han på en magisk måte blir transportert til England, deretter skyter han ned et luftskip på engenhånd for så og klare å komme seg unna.

Park og Dwyer jobber med å lage en dokumentar om filmen nå. De har lånt penger av venner og familie og reiser rundt og besøker steder man forbinder med Chaplin, Zeppelinere, Keystone Studios etc. Opptakene gjør de selv og målet er å rekonstruere "The making of Zepped", samt dekke Charlie Chaplins tidlige karriere.

Artikkel i Independent.

Bookmark and Share

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar