På denne dag i historien - Jordskjelvet i Mexico


Den 19. september 1985, klokken 07:19, ble Mexico by rammet av et jordskjelv med en styrke på 8.1 på Richters skala. Jordskjelvet varte i mellom 2 og 3 minutter. Over 9000 mennesker ble drept, 30.000 ble såret og 100.000 ble hjemløse. 412 bygninger ble totalødelagt og over 3000 bygninger ble alvorlig skadet av hendelsen. Det kom et etterskjelv 36 timer senere (om kvelden den 20. september). Jordskjelvet var et av de mest ødeleggende jordskjelv i amerikansk historie.



Den 19. September 1991 ble "Ötzi", levningene av et menneske fra yngre steinalder, funnet i Alpene på grensen mellom Italia og Østerrike. Navnet kommer av at levningene ble funnet i Ötztal-Alpene i Tirol. Mumien regnes som Europas eldste, og ble funnet av to tyske turister.
I løpet av tre år med etterforskning fant de ut at Ötzi hadde vært i kamp med andre fordi han eide en kopperøks som var veldig dyrebar på den tiden. Han bar også en bjørnelue som viste at han var en stor jeger. Menneskene han sloss med var nok ute etter å drepe ham for den han var. Ötzi var 1,57 meter høy og ganske kraftig. Etter å ha blitt truffet av pilen slet han seg opp i Alpene for at ingen skulle finne den dyre kopperøksen og bjørnelua da han døde.





Slik mener forskerne at Ötzi så ut før han døde.

Bookmark and Share

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar